Gondolatformáló coaching

A mindennapjainkat egyfajta tudatosságban éljük. Ez a tudatosság az, ahogyan éppen aktuálisan vélekedünk magunkról, a dolgainkról, a helyzetünkről a világban. Saját tapasztalataim, és a tanulmányaim folytán rájöttem, hogy a kevésbé mély elakadások, sokszor orvosolhatóak a tudatosságunk megváltoztatásával.

Ehhez egy csodálatos eszköz, amikor kérdezés technikával új viszonyítási pontokat állítunk fel. Ez annyit jelent, hogy más nézőpontok is bekerülnek a látóterünkbe. Ebben rejlik a coaching lényege. Azonban én ezt a technikát rendhagyó módon alkalmazom, mivel azt tapasztaltam, hogy hajlamosak vagyunk visszacsúszni egy adott kedvezőtlen állapotba. Így azon dolgozunk az ülések alkalmával, hogy ne csak elme, hanem érzés szinten is meg tudjuk jeleníteni a változtatásokat. Ehhez hívom segítségül Katie Byron módszerét és NLP technikákat.

Azon túl, hogy kérdezés technikával abban segítelek, hogy teljesen másként tudd szemlélni  a helyzeted, szeretnék segíteni abban is, hogy az elmédet a saját szolgálatodba állítsuk. Mert hiszem, és tapasztalom, hogy sokkal nagyobb hatalmunk van a gondolataink felett, mint azt valaha is gondolnánk. De nem vagyunk vele tisztában. Így nagyon sokszor előfordul, hogy a gondolataink áldozatává válunk. Ezzel egy olyan tudatosságot teremtve magunk számára, amelybe igen nehéz a jó történéseknek beáramlani. Ilyenkor indulunk el valamilyen segítőt keresni, ahogyan tettem ezt én is. Amikor még nem tudtam, hogy:

Ha képesek vagyunk a saját világunkban olyan igazságokban hinni, amelyek nem teszik élhetővé az életünket, akkor felfedezhetünk olyan igazságokat is, melyek hozzá segítenek, hogy megéljük azt.

© 2023 Elekes Orsolya  Belső utazás kísérő, Gondolat formáló, Budapest 18. kerületben,  és online
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!